Assos Antik Liman

tatil, otel, rota, keşif,

      Şimdi gizemli bir yolculuğa çıkacağız sizinle. Çok çok eski zamanlara gidip gelmiş izlenimi verecek bu gezi size. 

      Nereye mi gidiyoruz? Lidyalıların,Perslerin,İskenderin,Roma ve Bizans İmparatorlukların,Osmanlı Devletinin hüküm sürdüğü eşsiz  güzellikteki Assos'a.Ah rüya şehir denizin mavisine mi vuruldun gökyüzünün mavisine mi diye sorarsanız, sanırım hepsi diye yanıt vermek durumunda kalacağım çünkü hepsi  birbiriyle uyumlu harika tonlar. O daracık sokakların arnavut kaldırımlarının vermiş olduğu eskiye has antik bir özlem sokaklarda yürürken sizi alıp götürüyor bambaşka bir his yoğunluğunun verdiği coşkuyla kendinizden geçerken birden antik limanı görüyorsunuz ve o an zaman hükmünü yitiriyor. Zaman makinenize atlamış ve eskilere çok eskilere Lidyalılar dönemine varmışsınız gibi bir his ile şu anki zamandan sıyrılıyorsunuz büyülü havayı solumak ruhunuza  çok iyi geliyor. Amma da abarttın diyenler için söylüyorum Asos otellerinde "zamanın durduğu yer" yazar Asos için.   


       Antik kente gelecek olursak yani Behramkale'ye  o köyün sokaklarında yürümelisiniz. Taş döşemeli sokaklar keşfedilmeyi bekleyen bir şehri dolaşmışsınız izlenimi veriyor. Rüzgarda şıngır şıngır sallanan deniz kabuklarını satan tezgahlarla çevrili bir yürüyüş yolu sizi bekliyor. Unutmadan söyleyeyim taş zeminler biraz kaygan bayanlar topuklu giymesin. Antik kentin olduğu müze kartla giriş yapılan Behramkale'nin en tepesine gelirsek anfi tiyatro iyi durumda ama sütunlar hayal ettiğim gibi ihtişamlı bir şekilde ayakta durmuyor ne yazık ki ama oraya çıkmışken harika körfez manzarasında güzel bir fotoğraf çekmeden inmeyin derim.

Bir de şunu söylemeden edemeyeceğim. Zeus Dondurmacısı'ndan dondurma yemenin keyfini kaçırmayın. Damla sakızlı, zencefilli, yaban mersinli, naneli, güllü dondurmanın lezzetini her yerde tadamazsınız.
      
         Evet tam burası neresi nasıl gidilir kaf dağının ardında mı derseniz Yoo , yanıbaşınızda Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinin Behramkale köyünde.Yani İstanbul'a 400, İzmir'e 238, Ankara'ya 734, Ayvalık'a 17 kilometre.
      Haydi durma buraya gelip bizi okuduysan burayı da mutlaka keşfetmelisin. :)

İnstagram : @edebihatun

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Mavi Göl