Kissebükü

koy, sahil, deniz
Kissebükü koyu yaz sıcağını yoğun hissedeceğimiz zamanlarda ziyaretçi akınına uğrayan Bodrum’un kargaşasından kaçıp aynı zamanda yine Bodrum’a yakın olabileceğiniz bir huzur köşesi. Zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrili doğası, tertemiz denizi ve dinginliğiyle büyüleyen Kissebükü'nü hala keşfetmediyseniz bu yazıyı okuduktan sonra rotanıza ekleyeceğinize eminim. 😊  İşin ilginç yanı bu koyda halk ve sosyete tekneleri ile dip dibe tatil yapıyor. En güzel deniz kabuklarını buradan toplayacaksınız. Doğanın bize bıraktığı güzelliklerden biri olan büklere, koyların küçük hali diyebiliriz. Bu görüntüleriyle bir gölü arındıran bükler, bizim için daha şirin ve anlaşılması kolay bir güzelliğe dönüşür. Bu sayede keşfimiz daha kolay olurken, kendimizi de küçük bir cennette gibi hissedebiliriz.

Farklı birçok balık türüne de ev sahipliği yapan Bodrum Kissebükü'nde yüzerken, renkli çeşit çeşit balıklar size eşlik ediyor. Bodrum'u keşfe çıktığınızda görülmeye değecek yerlerden biri olan Kissebükü aynı zamanda tarihi kalıntılara da sahip. Tarihi seven, bu anıları düşünerek rahatlamaktan hoşlanan herkesin bu bölgeyi görmesini isteriz. Tarih kokan anılar ve doğa ile baş başa bir gün geçirmek muhteşem olacak!

kamp, kamp alanı,Deniz, orman ve kuş sesleri eşliğinde tatilinizi geçireceğiniz Kissebükü Mazı Köyü'nün sekiz koyundan birisi. Kissebükü'ne günübirlik gidebileceğiniz gibi birkaç gece konaklamalı da gidebilirsiniz. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Kissebükü Koyu gerek ortamı, gerek pansiyonları ile fazlasıyla salaş bir yer. Bu nedenle buraya gelirken lüks beklentiniz varsa hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Biz Kissebükü'nde bir gece konaklamayı düşünüyorduk ancak bu doğal ortam öylesine hoşumuza gitti ki bir gece daha uzatmaya karar verdik. Akşamları cırcır böceklerinin melodisini dinleyerek yıldızları seyrettik, gündüzleri denize girip bol bol kitap okuduk. Öyle iyi geldi ki!

Kissebükü Koyu Nerede?

Kissebükü Koyu, Muğla’nın batısında Bodrum ilçesine bağlı, Gökova körfezinin kuzey kıyısının tam ortasında yer alan ve Karya'lılardan günümüze gelen Mazı Köyü'nde Ege Denizi'nin incisi . 

Kissebükü Koyu ‘na Nasıl Gidilir?
Kissebükü Bodrum’a ortalama 1 saatlik mesafede yer alıyor. Yola çıkmadan önce halen bakir, sessiz ve huzurlu olan bükte doğa ile baş başa kalabileceğinizi bilmenizde fayda var. Ancak sizi haberdar etmek isteriz ki; yolları epey zorlu. Eğer araç kontrolünüz çok iyi değilse, tek başınıza yolculuk yapmamanızı ya da bölgeye giden farklı araçları kullanmanızı öneririz.
Kissebükü Koyu‘nda Konaklama (Kamp)  ve Yemek
 Kissebükü'nde pansiyonların bir kısmı deniz kenarında, bir kısmı ise denize yürüme mesafesinde. Eğer doğa ile iç içe bir tatil geçirmeyi düşünüyorsanız çadırınızı getirip bu eşsiz ortamda konaklamanın tadını çıkarabilirsiniz. Deniz kenarında birbirinden lezzetli deniz ürünlerini tadabileceğiniz salaş restoranlar da mevcut. Kamp lezzetlerini de burada tadabilirsiniz. Yumurta kırdığınızda güneşin altında kendisi pişecektir. Balık tutup kamp ateşinde pişirmekte yapılabilecekler listesinde. Tatlı olarak genelde Kavun ortasına azıcık dondurma üzerine kuruyemiş ve çikilat sosu size fazlasıyla enerji verecek.
Kissebükü'nün denizi sabah saatlerinde fazlasıyla durgun olsa da akşam üzerinde dalgalar kendisini göstermeye başlayabiliyor. Bu nedenle erkenden uyanıp denizin keyfini çıkartmakta fayda var. Ilgın ve Sedef koyları daha az rüzgar aldığı için dalgasız deniz seviyorsanız bu iki koya uğrayabilirsiniz. Denize rahatça girebilmek için deniz ayakkabınızı yanınıza almayı sakın unutmayın! 

İnstagram : @birazseyyah

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Assos Antik Liman

Mavi Göl