Fethiye

ucuz otel, tatil, kamp, turist, paraşüt,


Fethiye gezilecek görülecek yerler bakımından Akdeniz'in belki de en zengin coğrafyalarından birine sahip. Fethiye merkezine yarım gün ayırarak, burayı keşfetmek mümkün. Fethiye'de gezecek, görecek dinlenecek ama en çok da eğleneceksiniz.

Tarihi çarşısı, yöreye özgü takı, giysi, sebze, meyve ve hediyelik eşyalar ilk göze çarpanlardan.
Çarşıda alışverişinizi yaparken Kar Şerbeti'ni de denemelisiniz mutlaka. Pazar yerlerinde alışverişten sonra, o sıcakta, o yorgunlukta, bütüüün kasveti alırrr gider. Dondurmanın ve hiçbir zaman yerine geçemeyecek olan buzların efendisidir. Ünlü barlar sokağıda burada yer almakta. Çarşının sonunda balık hali sizi karşılıyor olacak. Bu balık halinden istediğiniz balığı seçip, hemen yanında olan masalardan birine yerleşerek balığınızı istediğiniz gibi pişirttikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Balık halinde balık lezzetleri mutlaka tadılmalı. Fethiye gelen misafirlerine biribirinden güzel ve farklı aktiviteler sunar. Tepeden süzülen paraşütlüler, turistler, coke-beer-chips satan çocuklar. Kabuk toplamak, şöyle bi kafayı kaldırıp paraşütleri saymak, güneşin batışını izlemek lazım, o zaman farkedilebiliyor güzelliği. O kadar temiz bir doğaya sahip ki suyu cam gibi berrak olta atsanız nasibinize ahtapot bile çıkabilir.Yeşili doyasıya hissedeceğiniz bu yerde trekking yapabilirsiniz, dağlar da size eşlik edecektir. :)

Tanrının dünyaya bağışladığı cennet olarak nitelendirilen Ölüdeniz ise dünyanın en ünlü ve en güzel köşelerinden biri.

Ölüdeniz'e uzaklığı yaklaşık 12 km kadar ve 2 bölümden oluşmakta. Buraya vardığınızda ilk görünen alan koydan lagüne ulaşan dünyaca ünlü Belceğiz (Belcekız), ikinci görünen alan ise lagünün bulunduğu alan. Bu iki bölümü Kum burnu birbirinden ayırıyor. Bu denizin adının ölü Deniz olmasının nedeniyse son derece sığ ve dalgasız olması. En fırtınalı günlerde dahi burası sessizliğini korumakta. Burada mavi ve yeşil tonların harmonisi göz kamaştırıcı.

Ayrıca buraya bağlı bir koy olan Faralya The Times gazetesinde Türkiye'deki altı gizli tatil cennetinden birisi olarak seçilmiştir. Faralya Koyu Antik Likya yolu üzerinde bulunan köyün arkasındaki dik yamaçlar ve Kızılçam ormanları ile kaplı. Buranın resmi adı ise Uzunyurt.

Fethiye sahillerinde özellikle Çalış Plajı'nda Caretta Caretta'lar ile karşılaşabilirsiniz. Denizin sahip olduğu en üstün renk orda. Mavi, turkuaz ve tonları. Haftasonu kalabalık ve gürültülü olduğu için hafta içi tercih etmelisiniz.
Fethiye'ye gelmişken su altının tadını on iki ada ziyaretini gerçekleştirirken çıkarabilirsiniz. Ziyaretin son durağı olan Kızıl Ada 'da ise gün batımı kokteyleri eşliğinde güneşi batırabilirsiniz. :)

Fethiye Nerede ?

Fethiye, Muğla kent merkezinin güneybatısında, Ege ve Akdeniz bölgelerinin kesiştiği bir noktada yer alıyor. Fethiye Muğla’nın en geniş yüzölçümüne sahip ve nüfus açısından en büyük yerleşimi aynı zamanda.

fethiyeye nasıl gidilir, fethiye nerede, en uygun otel,
Fethiye'ye Nasıl Gidilir?

Fethiye’ye hava yoluyla ve kara yoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz.. Dalaman Havalimanı, Fethiye’ye uçakla gitmek için en yakın ve en uygun havalimanı. Fethiye’ye gitmek için Antalya Havalimanı’da diğer bir alternatif. Dalaman Fethiye 44 km ve yaklaşık 45 dakika sürüyor. Antalya Havalimanı Fethiye ise 2,5 saat sürüyor.
Fethiye’ye kara yoluyla ulaşım da ise Muğla’ya 92 km uzaklıkta olan, Antalya, Denizli ve Burdur illeriyle çevrili Fethiye İstanbul’a 810, Ankara’ya 635 ve İzmir’e 360 kilometre mesafede bulunuyor.
Macera arayanlar da otostop ile ulaşım sağlayabilir. Muğla'dan Fethiye istikametine gidecek olanlar Sakar Geçidi'nin manzarasına hayran kalacak.Virajlı yolları ise adeta gülün dikeni.

Tatil bölgesi olduğu için ücretli kamp alanları da çok sayıda mevcut. Ama siz benim gibi yaban hayatını seçenlerdenseniz çadırınızı atacak bir çok ücretsiz alan bulabilirsiniz.

Fethiye’ye karayolu ile ulaşmak isteyenler için Türkiye’nin hemen hemen tüm şehirlerinden direkt olarak kente gelen otobüs seferleri bulunuyor. Fethiye Otogarı kentin ortasında yer alıyor. Ölüdeniz-Fethiye arasında da sürekli kalkan minibüs seferleri mevcut.
Burayı geçtikten sonra hazır olun, Türkiye'nin en güzel kavşağı ile karşılaşacaksınız. Nereyi seçerseniz seçin, hepsinde yolun sonu bir cennete çıkar. Burada gezilecek yerler listemiz göründüğü gibi oldukça kabarık. Bir tatlı huzur almaya gidin. Buraya çıkın, çıkın gidin.

İnstagram : @birazseyyah

Yorumlar

  1. Çok severim burayı. Ayrı bir havası güzelliği var.

    YanıtlaSil
  2. ne güzel bir yazı olmuş eline sağlık öncelikle.. fethiye merkeze gidememiştim sadece yazılıkanyona gitmiştim. ama hep aklımda kalmıştı. gezi defterime notlarımı aldım umarım en yakın zamanda sayende güzel bir gezi planlarım fethiyeye..:)

    YanıtlaSil
  3. 8 yıl Muğla da yaşamış biri olarak Fethiye cok ayrı bir yerdedir her zaman çok sevmişimdir. Suyu havasi başkadır ��

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Assos Antik Liman

Mavi Göl