Rumkale

şanlıurfa, antep, geziDaha önce bir fotoğrafın peşine takılıp yola düşme isteği duyduğunuz oldu mu? 
Roma ve Ortaçağ döneminde kayalara oyularak yapılmış kamuflajı sayesinde tam bir savunma kalesi olan Rumkale, Birecik Barajı ile mavi gerdanlık son halini almış. Fırat Nehri ile Merzimen Çayı'nın buluştuğu büyülü sularında yapacağınız tekne yolculuğu sizi önce Gaziantep'in en güzel açısı ile buluşturup, sonra da Şanlıurfa'nın batık kenti Halfeti'ye getirecek. Bazı anlar vardır insana yaşadığını hissettirir. Bu ikonik manzara da öyle işte. Kaleyi karşıdan izleyebileceğiniz tepeye minik bir tırmanıştan sonra ulaştığınız haz tarifsiz olacak.  Doya doyaizleyin. Pıtı pıtı inin aşağıya. Çay molanızın ardından ver elini Halfeti.

Rumkale'ye Nasıl Ulaşırız?


Rumkale’ye ulaşım için iki güzergâh bulunmakta. Birinci güzergah, Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinden doğuya doğru yaklaşık olarak 30 km. gidilince kasaba köyünün güney eteğindeki Rumkale’nin karşı kıyısına ulaşırsınız. Rumkale’ye geçmek için Kasaba köylülerine ait küçük balıkçı teknelerini ve Gaziantep Valiliğine ait tekneyi kullanmamız gerekmekte.
İkinci güzergah ise, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi olup, ilçeden teknelerle kaleye ulaşım sağlayabilirsiniz. Her ne şekilde giderseniz hafızalarınızda yıllarca unutamayacağınız güzelliklerle birlikte geri dönersiniz.

İnstagram : @birazseyyah

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Assos Antik Liman

Mavi Göl