Palamutbükü

palamutbükü, datça,Palamutbükü, Muğla‘ya bağlı Datça ilçe merkezine 30 km mesafede, Datça Yarımadası’nın Akdeniz’e bakan tarafında maviyle yeşilin kucaklaştığı, şirin bir koy. Datça zaten nefes kesen koy bükleri, uçsuz bucaksız deniziyle sadece gidip gezilip görülecek değil aynı zamanda yaşanacak, yaşlanılacak yer. Palamutbükü de Datça’nın en cazip yerlerinden birine hızla dönüşüyor. 
İsmini burada yetişen palamut ağaçlarından alan Palamutbükü'nde günümüzde ağaçlarının yerini badem ağaçları ve zeytin ağaçları alsa da çıplak tepelerin yumuşak bir eğilimle denize kavuştuğu uzun kumsalıyla bölge halen bir cennet kadar güzel.

P
alamutbükü Nerede?
Datça Yarımadası'nın güneybatısında yer alan Palamutbükü, Datça ilçe merkezinin 30 km batısında, Akdeniz kıyısında yer alıyor. Maviyle yeşilin kucaklaştığı, Hayıtbükü, Ovabükü ve Palamutbükü olarak anılan koylardan sonuncusu olan Palamutbükü'nün kara bölümü Yaka Köyü, liman bölümü ise Cumalı Köyü sınırlarında.
İnzivaya çekilebileceğiniz egenin incilerinden bize doğanın armağanı. Tontiş amcalar için tavsiyemizdir. Pırıl pırıl parlayan plajları, koyları, yeşilin her bir tonunu göreceğiniz zeytin, badem ve çam ağaçları ile bir doğa harikası. Burası antik çağda, limanı ve verimli arazileri ile Knidos'un önemli bir yerleşim yeriydi. Günümüzde de Datça'nın turizm alanında parlayan yıldızlarından.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Assos Antik Liman

Mavi Göl