Mavi Göl

kanyon, giresun, dereli

Mavi Göl her ne kadar ilk duyduğunuzda size bir sinema filmini hatırlatsa da Doğu Karadeniz‘in bir başka tabiat harikası olarak görenleri Büyüleyecek. Giresun’da Sodalı Göl olarak da bilinen bu muhteşem keşif rotasını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Giresun‘un Dereli ilçesinde keşfedilen ve Kuzalan Tabiat Parkı sınırlarına dâhil edilen Mavi Göl, doğal atmosferi ile yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakıyor ayrıca Doğu Karadeniz Bölgesi sınırlarında Kuzalan Tabiat Parkı’nın en güzel manzaralardan birine sahip olan Mavi Göl, bölgede sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer özelliğine sahip. Üç gölden meydana gelen ve bölgede yaşayanların ‘Sodalı Göl‘ diye adlandırdığı Mavi Göl’ün suyu kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz rengini alıyor. Yeni keşfedilmiş olmasına rağmen kısa sürede doğa severlerin ilgi odağı konumuna geldi.


Karadeniz’in doğası biz insanları her zaman kendine hayran bırakmıştır. Karadeniz bölgesi Ayder Yaylası gibi onlarca yaylayı, doğal güzellikleri, türküleri ve hikayeleri bağrında barındırıyor. 

Karadeniz’e gidip ona âşık olmayan yoktur herhalde. 
Özellikle trekking, fotoğraf ve doğa tutkunu olan yerli ve yaban yabancı turistler tarafından ziyaret edilen bu doğa harikası yere ilgi her geçen gün daha da artmakta.

Mavi Göl Nerede ve Nasıl Gidilir?

Bu eşsiz doğal güzellik Giresun’un Dereli ilçesinde bulunuyor. Dereli ilçesi Giresun kent merkezine 32 kilometre uzaklıkta, 20 bin kişinin yaşadığı küçük bir ilçe. Kuzalan Tabiat Parkı sınırlarına dâhil edilen bu doğal güzelliğe ulaşım ise çok kolay diyebilirim.

Mavi Göl’de Kamp Alanları Var Mı?

Karadeniz bölgesinde Ege ve Akdeniz bölgelerine oranla çok fazla kamp alanı yok. Genelde bu bölgeyi ziyaret eden insanlar doğa ile baş başa kalmayı tercih ediyor diyebilirim ama çadır kurarak kamp yapmak isteyenler için müsait birçok alan var. Mavi Göl’de kamp alanları arayan arkadaşlara tavsiyem, güzel manzaranın olduğu doğa ile yalnız kalabileceğiniz her yer sizin için en güzel kamp alanı olacaktır.  
İnstagram : @birazseyyah 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Assos Antik Liman