Kayseri

erciyesOrta Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden Kayseri, Tarihi İpek Yolu güzergahında, zengin ticaret yaşamı, Anadolu mirasını yansıtan tarihi yapıları, köklü mutfağı ve ülkemizin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı ile bölgenin en çok ziyaret edilen kentlerinden.

Tarih boyunca farklı medeniyetlerin buluştuğu bir merkez olan Kayseri, Doğu Anadolu ile Ege’yi, Karadeniz Bölgesi ile Akdeniz’i birbiri ile buluşturan önemli bir kavşak noktası.


Şehir merkezinde Cumhuriyet Meydanı 'ndan başlayan yürüyüş rotası üzerinde Hunat Hatun Camii ve Külliyesi, Zeynel Abidin Türbesi, Alaca Kümbet, Gevher Nesibe Hatun Medresesi Şifahane, Kapalıçarşı ve Kazancılar Çarşısı ile Kayseri Lisesi Mücadele Müzesi mutlaka gezilmeli.
Denizi olmayan şehirlerin makyajı gridir, Kayseri de gridir, dümdüz yollarda gidip gelirken, uzak yollardaki memleketinizi hayal edip özlersiniz, renkli hayatı özlersiniz. Ali dağının üzeri beyazlaştığı zaman üşürsünüz yürürken, o dümdüz o uzun yolda, düşünmediğiniz şey kalmaz. Kah ağlarsınız, kah gülümsersiniz mutlulukla, erciyes sol tarafınızda kalır, görkemiyle heybetiyle. Yalnız başlarsınız o uzak yollara gitmeye ; tabi ki her şeyi bitirip döndüğünüzde gittiğiniz gibi gelmezsiniz şehrinize. Kayseri de her şehir gibi çok şey katmıştır size. İnsanları tanımışsınızdır, hayatı tanımışsınızdır, en önemlisi de günde üç farklı iklim yaşamışsınızdır. 😎

İnstagram : @birazseyyah 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Assos Antik Liman

Mavi Göl