İnceburun


sinopTürkiye’nin En Kuzeyinde Ne Var?

Türkiye’nin en kuzeyi kalınlaşmış lav ve volkanik tüflerin birbirleriyle kaynayarak ortaya çıkmasıyla oluşmuş. 100 milyon yıl öncesine ait olan bu oluşumlar, birbirlerine gelişigüzel bir şekilde kaynaşarak Karadeniz’in adıyla uyumlu koyu renkli, şekilsiz parçalar haline gelmiş. Kayaçlar sertleştiği için de üzerinde yürünebiliyor.
Özellikle kış aylarında ve sert havalarda ortaya çıkan İnceburun dalgası da meşhurdur. Neredeyse İnceburun Feneri’ne kadar ulaşabilen büyük dalgalar insanın içini ürpertir. Güneş de denize battığı için, İnceburun’u akşam üzerleri, kasvetli havalarda ziyaret etmeniz başka bir hissiyat kazandıracaktır size.

İnceburun Feneri Nerede ve Nasıl Gidilir?

Eğer kalkıp Türkiye'nin en kuzeyine gideyim derseniz Sinop inceburun feneri size göz kırpacaktır 😏 1863 yılında inşa edilen bu fener 38 metre boyunda ve Sinop merkeze 19 kilometre uzaklıktadır.


Sinop il merkezine 20 kilometre mesafede yer alan İnceburun’a gitmek içn Akliman’ın çevresindeki tabelalar takip edilmelidir. Yol alternatifiniz olmadığı için hepimiz aynı yolu kullanmak zorunda olduğumuzdan bu yol sizi İnceburun Feneri’ne çıkaracaktır.

Eşsiz bir manzara ve sahile sahip olan bu yer sizi kendisine hayran bırakacak.

Gezip bir yerler görüp mutlu olayım derseniz gezi listenize mutlaka ekleyin.

İnstagram : @birazseyyah

Yorumlar

  1. Gezmeyi sevenler için bilgilendirici bir yazı olmuş. Bu bloğu tüm gezginler takip etmeli bence 👍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Assos Antik Liman

Mavi Göl