Horma Kanyonu

horma kanyonu

Horma Kanyonu'nda heyecanlandıran yürüyüş yolu. 👣 

Batı Karadeniz'in tüm güzelliklerini gözler önüne seren Horma Kanyonu, trekking için oldukça elverişli bir yapıya sahip. Bunun yanı sıra kanyon, doğa fotoğrafçılığı için de bulunmaz bir yer. Hiçbir şey yapmasanız bile, oturup kanyonu izlemek bile bambaşka bir keyif veriyor insana. Horma Kanyonu'nun merdiven basamaklı kayalarına baktığımızda, zamanında kanyon suyunun oldukça yüksek bir konumda olduğunu da anlayabiliyoruz. 

Horma Kanyonu, etkileyici dev taş kazanları ile de dikkat çekiyor. Sırf bu büyüleyici doğa harikasını görmek için bile Kastamonu'ya gelinir diyor ve şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi diliyoruz.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi, Horma Kanyonu, Batı Karadeniz Bölgesi’nin Kastamonu ilinde, Küre Dağları Milli Parkı’nın içerisinde yer alıyor. Pınarbaşı Mevkii’nden Ilıca Şelalesi’ne giden yol üzerinde ilerlerken, şelaleye gelmeden hemen önce sağ tarafta yer alan Küre Dağları Milli Parkı kapısından içeri girerek ve önünüzde uzanan yolu takip ederek Horma Kanyonu’na ulaşabilirsiniz.

İnstagram : @birazseyyah 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Assos Antik Liman

Mavi Göl