Çıralı Sahili

çıralı, kampAntalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı, yeşil ile mavinin kucak kucağa olduğu Akdeniz’in gizli kalmış bir köşesi gibi. Şahane bir Antalya sahili, düşünenler için nefis bir rota. Antalya’dan Fethiye‘ye kadar uzanan Tekke Yarımadasında yer alan Çıralı Koyuna nazır kasaba aslında dünyada eşine az rastlanır bir coğrafya.
Çıralı, sahili boyunca sıralanan şirin evleri, bakir doğası, huzur veren atmosferi, Yanartaş Olympos'a yakınlığı ile Antalya'nın sevimli tatil yerlerinden. Nefis ahşap bungalovlar, şahane butik oteller var. Gittiğinizde huzurla kalabileceğiniz Çıralı'yı seveceğinize eminim. Portakal bahçeleri arasında huzur dolu bir yer, denize yakın.

Antalya gezilecek yerler listesindeki Çıralı, Tahtalı Dağı, Yanar Dağı, Omurga Dağı ve Masa Dağı ile kuşatılmış küçük bir ovada yer almakta. Doğusunda Akdeniz uzanıyor. Hemen arkasında yükselen dağlar ormanlarla kaplı.

Çıralı Körfezi'nin önündeki lagün zaman içerisinde alüvyonlarla dolarak bugünkü hale gelmiş. Olimpos Burnu ile kuzeyde Karaburun arasında 3250 m boyunca kesintisiz uzayan bir de nefis temiz bir sahili var. Çıralı, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Ulupınar'ın sahil kesiminde yer almakta. Bölgenin en huzurlu ve sakin beldelerinden Çıralı, Antalya kent merkezine 84 km uzaklıkta yer alıyor. Kemer ilçesine bağlı Ulupınar mahallesine bağlı. Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırları içinde doğusunda Olympos, kuzeyinde ise Yanartaş'ın yer aldığı Akdeniz'in en temiz ve bakir bölgelerinden.

Peki 
🍎 Isaac Newton'un başına elma düştükten sonra yer çekimini bulma hikayesini biliyor musunuz? Peki Newton bize Coronavirüs hakkında ne öğretebilir? 😊 Biz bu süreçte evlerimizdeyken neler yapabiliriz? Neler planlayabiliriz? Şöyle özetleyebiliriz : 

1665 yılında, Newton üniversite öğrencisidir. Tarihin en ölümcül veba salgınlarından biri gerçekleşmeye başlar. Cambiridge Üniversitesi tüm öğrencilerini salgından korumak için evlerine gönderir. Aynı bugün ülkemizde olduğu gibi. Newton da kendisini meşhur elma ağacının olduğu evine kapatır. 
Ve karantina bitip okula geri döndüğünde dünya bilim tarihine damgasını vuracak teorileri ile birlikte gelmiştir. Newton altı ay içinde bilim kurulu üyeliğine, sonrasında iki yıl içerisinde profesörlüğe yükseldi. 
Bu karantina sürecini Newton '' Mükemmel yıl '' olarak adlandırdı. 

Çok şükür Newton'un maruz kaldığı Veba salgını kadar ölümcül bir salgın değil Corona. Ve bu süreci dağlarda, toplumdan uzak mevkilerde kamp aktivitesi gerçekleştirerek, sırtınızı doğaya yaslayıp göğe bakarak, gerçekleştirecek olduğunuz planlamalarınızı düşünerek, araştırmalar yaparak, özgürlük kelimesinin ne kadar manalı olduğunu hatırlayarak ve çokca kitap okuyarak değerlendirebilirsiniz. 😎

Dipnot : Çalışır durumda Powerbank yanınıza almadan yola çıkmayın. 📲
İnstagram : @birazseyyah

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Assos Antik Liman

Mavi Göl