Cehennem Şelaleleri

gezi, kırklareli

Huzur dolu bir doğa yürüyüşü ile bir gün geçirmeye ne dersiniz? Vize’ye bağlı Kızılağaç köyünün 4-5 kilometre kuzey batısında bulunan şelaleye adım adım yaklaşmak tam bir doğa keşfi yaşamanızı sağlıyor. Şelalenin orman içinde yarattığı ses yürüyüş sırasında insanı rahatlatıyor. Şelale belki çok yüksekten akmıyor ama müthiş görüntüsüyle insanı büyülüyor. Bu şelaleleri izlemeye başladıktan bir süre sonra ruhunuzun yıkandığını ve stresten arındığınızı hissediyorsunuz.

Ormanların ve dik kayaların arasına saklanmış Cehennem Şelaleleri doğa yürüyüşü tutkunlarının bu yeni gözdesi oldukça etkileyici. Ayrıca bu bölge de yer alan Çingene kalesi bölgedeki yüksek tepelerden birinin zirvesinde yer almakta. Son dönemlerde köy yakınlarında yer alan Cehennem Şelaleleri’ ne düzenlenen doğa gezilerinin bir ayağını Çingene kalesi oluşturmakta, böylece önemini daha da göz önüne koymaktadır. 🙈 
Burayı keşfetmelisiniz. ☺

Cehennem Şelaleleri Nerede, Nasıl Gidilir?


İstanbul’dan Çerkezköy üzerinden önce Saray’a sonra Vize’ye ulaşılır. Vize’ye gelindikten sonra Kıyıköy tabelası takip edilerek Kıyıköy yoluna girilir. Kömürköy’ü geçtikten sonra Kızılağaç köyü yol ayrılımda bu yoldan çıkılır ve Kızılağaç köyünü geçtikten sonra sola doğru bir tabela sizi Cehennem Şelalelerine yönlendirecektir. Bu noktada asfalt yoldan çıkılır ve yaklaşık 3 km toprak yoldan gidilerek şelalerin başladığı tepeye varılır. Aracınızı burada bırakıp aşağı inmeniz gerekiyor. Korkmayın şelaleler çok uzakta değil. Aşağı inince hemen göreceksiniz.

Cehennem Şelaleleri Kamp Alanı Bilgileri

  • Burada bir kamp alanı yok. Düzlük bir alan bulmak bana yeter diyenlerdenseniz şelale çevresinde bir kaç düzlük alan var. Buraya çadır attığınızda günübirlikçilere maruz kalacağınızı unutmayın.

  • Otopark (Şelalalerin başladığı geniş alana aracınızı bırakabilirsiniz.)

  • Şelalelere yakın olmak istemiyorsanız Demirköy yolu üzerinden şelalelere saptığınız yol ayrımının tam karşısındaki ormana giren bir yol var. Biraz içeri girerseniz geniş bir düzlük ve yüksek ağaçlar sizi karşılayacaktır.

  • Suyunuzu yanınıza getirmeyi unutmayın.

  • Burası için yabani hayvan olarak domuzun sık görüldüğü söylenir. Ancak şimdiye kadar hiç görmedim. Vize ilçe merkezinde ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız.

İnstagram : @birazseyyah 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Assos Antik Liman

Mavi Göl