Borçka - Karagöl

Karadeniz, hopa, artvin, doğa

 Kalbinizde kamp ve doğa aşkı varsa eğer, tam da kalbinize benzeyen bir yer var sizin için burası Borçka / Karagöl doğal şekli ile bir kalbi andıran bu göl yıllardan beri harika manzarası ile kendine hayran bırakıyor.
Kampçıların ve karavancıların vazgeçilmez destinasyonu olan milli park yağmur ormanları ekosistemine benzer bir iklime sahip. Yoğun yağış alan ve etrafı bölgeye özgü birçok ağaç türü ile çevrili yüksek dağlarla korunaklı olan parkta yaban hayat da çok zengin.
 Borçka merkezden yaklaşık 13 km yukarıda olan ve son 6 km kala küçük taşlarla yapılmış yollarından geçmek ve Karadeniz müzikleri dinlemek  insana birkaç ömür daha veriyor resmen..
Gölü karşınıza aldıktan sonra yürümeye gücünüz yokken atacağınız birkaç adım sizi rüya gibi bir iskeleye çıkarıyor.

Borçka Karagöl Nerededir Nasıl Gidilir ?

Batısında Hopa, güneyinde Artvin ve Murgul, doğusunda Şavşat, kuzeyinde ise Gürcistan sınırının bulunduğu Borçka ilçe sınırları içerisinde yer alan Borçka Karagöl, Artvin-Hopa yolu üzerinde bulunuyor. Artvin’e 30 km, Hopa’ya 36 km, Ankara’ya 1029 km, İstanbul’a 1344 km, İzmir’e 1609 km, Adana’ya 1044 km ve Bursa’ya 1357 km uzaklıkta olan Borçka’ya kendi aracınızla gelebileceğiniz gibi diğer şehirlerden düzenlenen otobüs seferleriyle de ulaşım mümkün. Artvin kent merkezinden başlayan Borçka tabelalarını takip ederek ulaşım ise oldukça kolay.
Hopa’ya gelince Borçka-Artvin sapağından sağa dönerek sahil yolundan ayrılıp Karagöl’e devam edebilirsiniz.
Borçka ilçe merkezinden Karagöl’e toplu taşıma ile ulaşım düşünürseniz, Borçka Petrol Ofisi’nden hareket eden minibüslerle Karagöl’e ulaşım mümkün.
Eğer gezmek ve yeni yerler keşfetmek istiyorsanız listenize mutlaka ekleyin derim.. 🗒️✍️🙋🏻‍♀️
İnstagram : @birazseyyah

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Assos Antik Liman

Mavi Göl