Ballıkayalar vız vız ..


kocaeli, istanbul

Ballıkayalar vız vız vız. 🐝🐝

Göletin kenarındaki tahta masalarda piknik, dere kenarında yürüyüş iyi hoş ama burada yapılacak en güzel şey, açık ara, kaya tırmanışı.  Bir Geyikbayırı sayılmaz ama Türkiye’nin en çok tercih edilen tırmanış noktalarından biri. Ama illa bir tercih yapmak zorunda değilsiniz, hepsi birbirine 10 dakika mesafede olduğu için 1 taş ile 3 kuş yapmak mümkün. 😉

Önce 2-3 saat tırmanış yaptık, sonra da kanyonda yürüyüşe çıktık. Hepsiyle ilgili detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Kamp için İstanbul'a yakın rota arayanlara müjde! 
 

Tırmanmaya Ne Dersiniz?


Belki de heves etmeye bile korktuğunuz dağ sporları arasında yer alan dağcılık, Ballıkayalar tabiat parkında yapılan popüler sporlardan birisidir. Profesyonellerin yardımlarıyla siz de, dağa tırmanmak için kısa bir eğitim alabilir ve bu deneyimi profesyonellerle beraber yaşayabilirsiniz. Balıklayalar’da dağcılık deneyimin yaşamanız için birden fazla firma sizi bekliyor.


Kamp yapabilirsiniz.

Dağ sporları demişken kamp alanlarının da yer aldığını ifade edelim. Aslında Ballıkayalar’da belirli bir kamp bölgesi bulunmuyor. Ancak piknik yapılan yerlerde tuvalet ve su olduğu için kampçılar bu alanda yoğunlaşmış durumda. Burada 20 liraya bir çadır kiralamanız mümkündür. Eğer piknikçilerden uzak bir yerde kamp yapmak isterseniz, tüm eşyalarınızı taşıyıp parkın içlerine gitmeniz gerekir. 


Nasıl Gidilir?


Gebze’ye yaklaşık olarak 8 km kadar uzaklıkta yer alan tabiat parkı, Tavşanlı Köyü’ne 1 km uzaklıkta bulunuyor. İstanbul üzerinden Gebze yolu izlendiğinde Tavşanlı Köyü tabelalarını takip etmek tabiat parkına ulaşmak için yeterli olacaktır. Ancak Gebze’ye trenle veya otobüsle ulaşanlar tavşanlı köyüne gitmek için minibüsleri kullanabilir. Ya da, Tavşanlı Köyü yakınlarından geçen Tepecik otobüslerine binmeleri gerekir.


İnstagram : @birazseyyah 

Yorumlar

  1. Teşekkür ederim mutlaka uğrayacağım 🙈

    YanıtlaSil
  2. Yere sağlam basan bir ayakkabıyla gitmenizi tavsiye edeceğim sakata gelmek istemezsiniz değil mi? :)Kaya tırmanışı yapmayacağım nasıl olsa şöyle bir bakınırım derseniz bile spor ayakkabı giymenizi tavsiye edeceğim her şekilde kayalarla haşir neşir oluyorsunuz :)ya da ben sevmem öyle gezmeyi tozmayı sadece huzur için geldim doğa ortamı arayışım beni buraya getirdi diyorsanız yani benim gibi terliklerinizle geldiyseniz :)göl kenarındaki ahşap piknik masalarına güzelce kurulun köy kahvaltısı söyleyin ekstra gözleme de söyleyin derim güzeldi çünkü:) çayınızdan bir yudum alın ve göldeki yeşil başlı gövel ördekleri izleyin huzur veriyor.

    YanıtlaSil
  3. bi başka yerde daha duydum burayı ve çok merak ediyordum.kamp yapamam sanırım çoluk çocuk vs ama mutlaka uğrayacağım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Assos Antik Liman

Mavi Göl