Amasra

deniz, bartın,Amasra'ya ulaşmak için önce Bartın'a gitmek gerekiyor. İstanbul'dan geliyorsanız Ankara otobanından gitmek en uygunu. Bartın'dan sonra ise yaklaşık 15 dakika da Amasra'ya varmak mümkün. Bartın'dan Amasra'ya giderken iki seçenek var. İlk seçenek Bartın çıkışından sonra gözünüz yolun solunda olursa minicik bir tabela var sanırım karayolları o yolun kullanılmasını istemiyor, buradan sola döndüğünüzde köylerin içinden döne döne varıyorsunuz Amasra'ya diğer yola göre biraz daha yorucu ama keyifli ve kısa. Diğer yolsa Bartından çıkıp 10 km. civarında ilerledikten sonra yine yolun solundan sizi Amasra'ya ulaştıran yeni yapılmış düz biraz inişli çıkışlı bir yol.

Amasra, Bartın’ın çok sevilen sahil kasabası. 
Plajları, rakı-balık mekanları ile şehrin özgür yerlerinden. Ancak biz Karadeniz plajlarının Anadolu’da ne kadar popüler olduğunu bilmeyen gafiller olarak rotayı şaşırıp oraya düştük ve aşık olduk.


Önce Amasra sapağında oluşan 12 kilometrelik kuyruğu bekleyip, sonra polisin park yeri kalmadığı için Amasra’ya tüm girişleri engellediğini öğrendikten sonra otostopu bırakıp yürüme azmini gösteren insanlardan aldığımız neymiş bu Amasra gazı ile bin takla ile nihayet vardık. O kadar uğraşıp vardığımız manzara aşağı yukarı şuydu:
Denize doğru uzanmış bir burun, burnun iki yanında korunaklı birer liman görevi gören iki koy ve ana karaya bağlı bağımsız adalarına sahip, 3000 yıllık tarihi, ağaç işçiliği ve balıkçılığa dayanan yerel sanatları ile Batı Karadeniz bölgesinin en gözde turizm mekanların birisi.

Ufak bir yürüyüşe çıkıp, yerleşimi karşıdan gören manzaralı tepeye çıkınca işte ancak o zaman yüzlerce yıldır burada medeniyetleri buraya çeken müthiş bir koy gördük. 🏃

Her ne kadar insanlar buraya özellikle yazın yüzmek için gelse de, bizce Amasra’nın en iyi zamanı deniz sezonunun hemen öncesi ve sonrası. Yani Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim ayları. Yine de Karadeniz sahili olduğunu unutmamak lazım. Bahar ayları oldukça serin olabiliyor. 🌾
  Buraya geldiğinizde bilmeniz gerekenler ise şunlar :

  • Amasra’dan bahsetmişken Amasra Kalesi’ni atlamak olmaz tabii!
  • Dört mevsim gezilebilir!
  • Bütçe dostu ve sayısız konaklama alternatifi var!
  • Amasra’nın kendine has lezzetlerini tatmadan dönmek olmaz…
  • Küçük bir kasaba olmasına rağmen yaz akşamları Alaçatı tadında!
  • Çekiciler Çarşısı tam anlamıyla Amasra’nın göz bebeği.
  • Amasra’da düzenlenen etkinlikler herkesi imrendiriyor.

İnstagram : @birazseyyah 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kissebükü

Assos Antik Liman

Mavi Göl